Arbeid på greenene, mandag og tirsdag.
Mandag 2 sept og tirsdag 3 sept, vil vi dresse og lufte, samt sprøyte greenene, dette for å klargjøre banen for vinteren.
Hvorfor vi gjør dette:
1. Vi lufter for å forbedre.
Greener har mer trafikk enn noen annen spilleflate på banen. Lufteprosessen hjelper til med å lindre komprimeringen forårsaket av all den trafikken. Det bidrar også til å skape en fast, jevn putteoverflate ved å kontrollere thatch og fremme sunne torvrøtter.
2. Skraper av Tatchen.
Thatch er et lag av gammelt plantemateriale som samler seg på jordoverflaten. Hvis Tatchen på greenene ikke fortynnes ved lufting og toppdressing, vil den fungere som en svamp som holder vannet nær overflaten. Overdreven Tatch skaper myke spilleforhold, inkonsekvente greenhastigheter og øker risikoen for sykdom.
3. Timing er alt.
Lurer du noen gang på hvorfor lufting ofte utføres når greenene er på sitt beste? Lufting når gresset er sunt og aktivt vokser, minimerer skader og gir rask tilbakevending til optimale spilleforhold. Lufting på andre tidspunkter kan være mer praktisk for golfplanen, men det forlenger restitusjonstiden, øker risikoen for invasjon av ugress og kan forårsake varig skade. Å fylle luftehull med sand øker restitusjonen og bidrar til å gjøre putteoverflaten fast og glatt.
4. Det er ikke så ille som du tror.
Det kan virke som det er flere hull enn gress på puttinggreenene rett etter at de har blitt luftet, men dette er en illusjon. Vanligvis påvirker lufting mindre enn 10 prosent av en putteoverflate.
5. Sand er en del av planen
En tung påføring av toppdressing etter lufting kan se ut til å gjøre greenene mindre spillbare. Men å fylle luftehull med sand bidrar faktisk til å skape en jevnere overflate. Sand skaper også kanaler for vann- og luftbevegelse, fortynner tatchen og hjelper greenene å komme seg raskere etter lufting.